AbbVie

Danmarks Bedste Arbejdsplads i kategorien 20-49 medarbejdere

"At vi er kommet godt igennem er en kæmpe blåstempling af vores kultur"

For femten år siden indledte AbbVie et engageret arbejde med at skabe en ny arbejdspladskultur. Siden har medicinalvirksomheden opnået adskillige top 10-placeringer i Danmarks Bedste Arbejdspladser. I 2017 vandt de ovenikøbet i den mellemstore kategori. Siden har AbbVie undergået store organisatoriske forandringer, særligt som følge af en fusion. I år deltager de i kategorien for arbejdspladser med 20-49 medarbejdere, og det gør de med bravur: AbbVie er nemlig strøget direkte til tops som vinder af årets liste.

Alt det har vi talt om med AbbVies Country Lead i Danmark, Thea Larsen.

Hvorfor tror du, I modtager prisen som den bedste arbejdsplads i jeres størrelseskategori?

”Vi har gennem mange år givet høj prioritet til arbejdet med vores kultur, men vi har aldrig set vigtigheden så tydeligt som gennem det seneste år, hvor vi virkelig har skullet vise, hvad vi som virksomhed er lavet af.

Det har været et år med massive forandringer. Vi har etableret en skandinavisk organisation, vi har fusioneret med Allergan og midt i det hele ramte pandemien og ændrede vores måde at arbejde på fra den ene dag til den anden.

Det har vist os vigtigheden af at opsætte klare mål for medarbejderne, have tillid til at de løser opgaverne på distancen og tilbyde den fleksibilitet, der er nødvendig, når man skal passe sit arbejde samtidig med hjemmeskole for børnene. At vi er kommet godt gennem det hele er en kæmpe blåstempling af vores kultur. Det er jeg superstolt af.”

Hør to medarbejdere, Frederikke og Phillip, sætte ord på, hvorfor AbbVie er en af Danmarks Bedste Arbejdspladser.

Hvordan har COVID-19 præget jeres organisation i løbet af det seneste år?

“Pandemien faldt sammen med, at vi netop havde etableret en skandinavisk organisation sammen med Norge og Sverige. Derudover skulle vi fusionere med Allergan og tage imod nye kollegaer. Det er i en foranderlig og uforudsigelig tid som denne, at vi har kunnet mærke, hvor værdifuldt vores kontinuerlige arbejde med vores kultur har været.

Som alle andre har vi været nødt til at opfinde måder at skabe virtuelle fællesskaber for at bringe hjemmekontorerne tættere sammen. Det har været meget bekræftende at se, hvordan alle vores kollegaer har gjort en ekstra indsats for at række ud til deres nærmeste medarbejdere, så ingen har følt sig ladt alene i en ellers noget ensom tid.

Vi har mødtes til fredagsbar og quizzer online, vi har udviklet en ’virtuel kaffeautomat’ til den uformelle snak og tips til en god hjemmearbejdsplads. Vi har generelt forsøgt at være kreative med det virtuelle format, og det er vi lykkedes godt med. Vi er dog også blevet bekræftet i, at vores arbejdsplads ligger på Emdrupvej – ikke på Zoom.”

Hvad har været jeres motivation for at deltage i kåringen af Danmarks Bedste Arbejdspladser?

“Siden vi for 15 år siden tog de første spadestik i arbejdet med at skabe en ny kultur i AbbVie og forbedre trivslen for vores medarbejdere, har Great Place to Work fungeret som en ramme og en målestok for, hvor langt vi er nået. Vores mange top 10-placeringer er en stor anerkendelse, og det betyder meget for både medarbejdere og for vores omdømme.”

Hvilken betydning har samarbejdet med Great Place to Work haft for jeres organisation og jeres forretningsmæssige resultater?

“Da vi startede vores samarbejde med Great Place to Work, var det samtidig en bevægelse mod at være en kulturbåren virksomhed. I dag er vores kultur vores vigtigste aktiv, og hjertet i den kultur er balancen mellem fleksibilitet og målorientering. Vi kan i dag se, at siden vi startede den bevægelse, har vi øget såvel vores medarbejdertilfredshed såvel som vores effektivitet.”

Hvad er jeres vigtigste fokus fremadrettet – og hvordan påvirker det jeres HR-og forretningsstrategi?

“Når vi har fejret det flotte resultat, går der ikke lang tid, før vores kulturgruppe mødes for at se på, hvordan vi kan blive endnu bedre til at nære og udvikle vores kultur.

I den kommende tid skal vi blandt arbejde med en ’kulturopskrift’, der indeholder syv ingredienser, blandt andet tydeligt lederskab, klare mål og fleksibilitet. Det vil vi styre efter i de kommende år.

Derudover fortsætter vi vores engagement i Great Place to Work – selvfølgelig med blikket stift rettet mod at forsvare titlen som Danmarks Bedste Arbejdsplads.”

Kort om AbbVie

I videoen fortæller Country Lead, Thea Larsen, om kåringen og det udfordrende år samt hylder AbbVies medarbejdere.

På udkig efter flere gode arbejdspladser?

Har I, hvad der skal til ...

... for at blive én af Danmarks Bedste Arbejdspladser?

Leder du efter mere inspiration?

Find flere artikler, blogs og rapporter på: