Lindab

Danmarks Bedste Arbejdsplads for seniorer

Det kommer både forretning og medarbejdere – unge såvel som ældre – til gode

Det er populært at tale om ”millenials”, omstillingsparathed og udvikling. Men der er mange – både sociale, moralske og forretningsmæssige – grunde til, at arbejdspladser også bør have blik for det eksisterende samt fokus på at skabe gode forhold for deres seniormedarbejdere. Det har de hos produktionsvirksomheden Lindab. Her arbejder de aktivt med at skabe generationsbroer, hvor andre oplever kløfter, og derfor hylder vi dem i år med prisen som Danmarks Bedste Arbejdsplads for seniorer.

Hos Lindab har de mange erfarne medarbejdere med høj anciennitet. Faktisk er hele 65 % af deres medarbejdere over 45 år. Heraf er 13 medarbejdere over 65 år, og i vores undersøgelse svarede de alle, hver og én, at medarbejderne hos Lindab behandles retfærdigt uanset alder.

Måske skyldes den oplevelse, at virksomheden har en sympatisk seniorpolitik. Med blandt andet gode muligheder for nedtrapning af arbejdstid, efteruddannelse, omlægning af opgaver:

”Et stort antal seniormedarbejdere kan være en udfordring, når opgaverne og arbejdet foregår i vores produktion og på lageret, hvor der er manuel håndtering af tunge emner og fysisk krævende arbejde. Derfor skal vi være opmærksomme på den enkeltes trivsel og sundhed for at undgå nedslidning. Men rokade og flytning mellem opgaver samt en god sundhedssikring gør det muligt for den enkelte at kunne fungere i mange år hos Lindab.”
Heino Juhl
Marketing og HR Manager, Lindab

Nok viser seniorpolitikken, at de hos Lindab er taknemmelige for den indsats, deres seniormedarbejdere leverer, og at arbejdspladsen vil seniorerne det bedste både nu og fremover. Men det er én konkret fortælling, der overbeviste os om, at Lindab skulle løbe med prisen:

”Vi har mange erfarne medarbejdere med høj anciennitet, som på et uformelt niveau er mentorer for nogle andre. Som gerne tager nye kolleger under vingerne og hjælper med at udvikle dem – for også selv at kunne udvikle sig. Fx har vi vores tidligere HR-koordinator Teddy Pedersen som ekstern konsulent for vores talenthold. At han som seniormedarbejder sparrer med de yngre talenter og sikrer, at aftalerne omkring deres uddannelsesforløb overholdes, er en god løsning – begge veje.”
Heino Juhl
Marketing og HR Manager, Lindab

Teddy er i dag pensioneret, men ved stadig at have ham og flere andre tidligere medarbejdere i lignende situationer tilknyttet som eksterne konsulenter sikrer Lindab flere ting: At seniormedarbejdernes store viden, erfaring og mange kompetencer ikke går tabt, men bliver ført videre i virksomheden, at de unge medarbejdere har erfarne medarbejder at læne sig op ad, samt at seniormedarbejderne fortsat føler sig vigtig, værdsat og anerkendt.

Uanset vores alder eller anciennitet har vi brug for netop det: At opleve, at vi fortsat bliver inddraget og både kan udvikle os selv og være med til at udvikle vores arbejdsplads. Det kommer både forretning og medarbejdere – unge såvel som ældre – til gode.

Kort om Lindab

  • Medarbejdere: 519
  • Branche: Fremstilling og produktion | Byggemateriel
  • Web: www.lindab.dk

I videoen kan du høre Brian Rasmussen fortælle om, hvordan han oplever, at Lindab giver ham mulighed for at balancere arbejdsliv og privatliv. Det er snart 30 år siden Brian blev ansat som arbejdsdreng. I dag er han produktionsdirektør. 

Hvem vandt de andre specialpriser?

Har I, hvad der skal til ...

... for at blive én af Danmarks Bedste Arbejdspladser?

Leder du efter mere inspiration?

Find flere artikler, blogs og rapporter på: