DHL Express & Aviation

Danmarks Bedste Arbejdsplads til inklusion

Medarbejdernes forskellige kulturer gør arbejdspladsens kultur særegen

I DHL Express & Aviation arbejder de hver dag med at sende pakker rundt i hele verden, på kryds og tværs af landegrænser. Og måske er det derfor, at det falder arbejdspladsen så naturligt at omfavne medarbejdernes diversitet. I hvert fald kan arbejdspladskulturen roligt kaldes mangfoldig.

Alene i Aviation er over 50 forskellige nationaliteter repræsenteret; fra England, Skotland og Sverige, over Tyrkiet, Pakistan og Indien, til Somalia og Zambia. Hos DHL Express & Aviation er konklusionen klar: De mange nationaliteter beriger kulturen, men det kræver en indsats!

Inkluderende initiativer

For selvom det i sig selv er sympatisk at sammensætte en mangfoldig medarbejdergruppe, så skal der inkluderende initiativer til for at få det bedste ud af mangfoldigheden. Det gælder, uanset om den er udtryk for kulturel eller social diversitet, køns- eller aldersmæssig varians eller personlighedsmæssige forskelle.

Hos DHL Express & Aviation har de derfor talrige initiativer, der understøtter den multikulturelle kultur og skal sikre, at alle medarbejdere føler sig velkomne og kan være sig selv på arbejdspladsen.

I Aviation er der for eksempel ofte samspisning på aftenholdet. Nogle gange bliver det bare til købepizzaer, men andre gange har de enkelte medarbejdere medbragt deres nationalret eller anden lokal mad fra deres andet hjemland. Med retterne sammensætter medarbejderne en buffet og får dermed indsigt i hinandens kulturer ved at smage på dem i hyggeligt selskab.

Med de mange forskellige kulturer er der også religiøse hensyn at tage. Derfor er der altid alkoholfri alternativer til julefrokosten, lamme- og kyllingepølser på grillen til sociale aktiviteter om sommeren, og i Aviation findes et ”silent room”, hvor medarbejderne kan tage fem minutters pause til at meditere eller bede i fred og ro.

Når musikken spiller

Andre steder på arbejdspladsen kan der fra tid til anden strømme stemningsfuld musik ud blandt medarbejderne; musik, der både udtrykker og omfavner deres forskelligheder. Én dag stryger salsaen lidenskabeligt omkring i lokalerne, andre gange løfter afrobeatenes sprudlende toner og rytmer stemningen. 

Medarbejderne styrer på skift musikken, og på den måde inkluderer DHL Express & Aviation deres medarbejderes forskellige kulturer og gør dem til en del af arbejdspladsens særegne kultur. 

Holdningen er, at de forskellige indslag beriger arbejdspladskulturen og afspejler den multikultur, der også præger dagens samfund.

Som udtryk for initiativernes virkning svarer hele 91 % af de medarbejdere, der i Great Place to Works undersøgelse angav, at de betragter sig selv som tilhørende en etnisk minoritet, at arbejdspladsen alt taget i betragtning er et rigtig godt sted at arbejde.

Det vil vi gerne hylde, og derfor får DHL Express & Aviation i 2021 prisen som Danmarks Bedste Arbejdsplads til inklusion.

Kort om DHL Express & Aviation

Værdisæt

“Vi forventer, at alle medarbejdere omfavner, at vi er en multikulturel, blandet medarbejderskare og at hver enkelt menneske har værdi og friheden til at være den, han/hun er i DHL. At være DHL’er og en del af et globalt fællesskab står naturligt over enhver national kultur.”

  • Medarbejdere: 646
  • Branche: Transportation // Package & freight transport
  • Web: www.dhl.dk

I videoen fortæller fem medarbejdere fra DHL Express & Aviation om, hvorfor de mener, at deres arbejdsplads er blandt Danmarks Bedste. 

  •  

Find vinderne af de øvrige specialpriser

Hvem er Danmarks Bedste Arbejdspladser 2021

Specialpriserne er vigtige. Noget andet er listerne over Danmarks Bedste Arbejdspladser.

Har I, hvad der skal til ...

... for at blive én af Danmarks Bedste Arbejdspladser?

Leder du efter mere inspiration?

Find flere artikler, blogs og rapporter på: